Túravezetőink

Túravezetőink

Balázs Sándor – matróz és hivatásos túravezető, a Tavi túra bázis vezetője

Rólam már olvashattatok a főoldalon, itt születtem, halász szülőktől származom, a nagyszülők és talán az ő szüleik is halászok voltak.

Kiss Attila – mérnök és nyelvész

Attila 2016-ban került hozzánk, mint vendégem, akiből hivatásos túravezető lett. Két könyvnek is a szerzője, a “Tisza-tó füveskönyve” és a “(R)Égi anyanyelvünk”. Lebilincselő történetekkel szórakoztatja a vendégeket és a magyar nyelv oldaláról ismerteti meg a tavat. Régi, ma is használt magyar szavaknak ad értelmet a túrán, mint pl az elgémberedik, vagy fennhéjázik, hódol. A tanárok és vendégek imádják.

Samodai Szabolcs – erdész

Szabolcs a tavon született, szakmailag az egyik legkiválóbb kolléga, aki élménydússá teszi a túrát. A növényeket, madarakat biztos nem keveri össze, de a poénok sem maradnak el a túrán.

Magyar Zsolt – szakács és logisztikai munkatárs

Zsolt tiszafüredi származású, ő a tábori szakácsunk, fantasztikus kajákat készít, mikor nincs vendég. Egyébként vizsgázott túravezető, aki szeret eltévedni, de mindig visszatalál. Vidám és igazán jófej, szakmailag felkészült, lelkes fiú.

Imre Előd – tanuló

A szomszéd faluban lakik, de Tisza menti gyerek és jól ismeri a tavat, igazi kalandor. Csendes fiú, de a kishajóban már ő sem állja meg szó nélkül a megunhatatlan természetet és rengeteg információt nyújt a vendégeknek. Az 5 medencéről, tengerentúli tájakról, ehető növényekről, madarakról, igazi fanatikus, lelkes Tisza kedvelő.

Csengeri Attila – erdész- és vadgazdahallgató

Attila az egyik legjobb tanítványom, aki már 8 évesen mellettem ült a túrákon és szívta magába a természet ismeretanyagát. Az édesapja a barátom és megkért, hogy tanítsam meg a fiút mindenre. Megtisztelt, hogy megbízott bennem, aminek most meglett az eredménye. Attila lelkes és ügyes, szakmailag felkészült, ha valaki ismeri a környezetét, amit bemutat, akkor az ő. A kenu túrán már kevesebbet találkozol vele, mert megérett a kishajó vezetésére. Talán ő töltött el legtöbb időt kenu túrákkal és számolta az éveket, hogy hajóra kerüljön.

Huber Anita – kommunikációs munkatárs

Anita az első lány, aki a Tavi túrán kezdett 2020-ban. Győri származású, igazi talpraesett, lelkes lány. Tiszteletet ébreszt a kollégákban, hogy Európa 2. helyezett Dzsúdó bajnoka volt. Imádják a vendégek és ő is imádja a munkáját, szinte isszák a szavait, mikor a mocsárba vezeti a túrákat. 

Kun Levente – honvédhallgató

Szintén Tiszai származású fiú és a víz szerelmese. Egyike a kadét tanulóknak, akik igazi kiképzést kapnak, túlélnek és nem utolsó sorban emberekért felelnek. Rend, fegyelem, tisztaság és pontosság a Tavi túrán. Ügyes, szakmailag felkészült, igazi vendégek kedvence és lelkes.

Albrecht Petra – recepciós, természetvédelmi mérnök hallgató 

A szenzációs recepciós, talán a legfelkészültebb szakmailag, sokat tanulunk tőle és ő is tőlünk. Nélküle megállna a bázis, sok munkát vesz le a vállamról szezonban. Imádja a természetet és a munkáját, precíz, pontos, lelkes. Ha szükséges, ráncba szedi a fiúkat.

Rácz Márk – kenu-túravezető, tanuló

Márk még tanuló és új fiú a Tavi túrán, de már kivívta a csapatunk elismerését lelkesedésével, kitartásával, és tudásával, határozott fellépésével. A vendégek szívébe is belopta magát, mert rengeteg jó véleményt kapunk tőletek. Egyelőre kenutúrákat vezet eredményesen, reméljük, még sokáig velünk marad!

Túravezetők, mint szakemberek

Mint látjátok vezetőink elhivatottak és szakmailag is képzett emberek. Nélkülük a Tavi túra nem lenne a legjobbak között. Erről a facebook és google vendégvélemények is bizonyságot adnak. Várunk benneteket szeretettel, hogy a legtöbb élménnyel gondolj vissza erre a nyaralásra!