Csoportos túrák

Csoportos túrák

Fedezzük fel együtt a mocsárvilág eldugott részeit, madárkolóniáit, telepes fészkelőhelyüket, a hódok és vidrák életét, szigeteket, a kontinens legnagyobb virágmezőit! Idén is csodálatos, akár egész napos vízi kirándulást, kikapcsolódást biztosítunk iskoláknak, cégeknek, nyugdíjasoknak a Tisza-tavi láp- és mocsárvilágban. Akár több katonai kishajóval, melyek 8-személyesek.

A 127 km2-en elterülő Tisza-tavon számtalan szigetcsoport, páratlan vízi és vadvilág alakult ki háborítatlanul. Több túraútvonal teszi lehetővé az érdeklődést a visszajáró csoportoknak, vendégeknek. Az egész napos túrák időtartama: igény szerint 5 és 8 órás.

A szigeteken épített kilátókról gyönyörű panoráma tárul elénk. Többszáz madarat figyelhetünk meg a fészkelőhelyén megfelelő távolságból, anélkül, hogy megzavarnánk őket. Sok amatőr és profi fotósnak páratlan élményt nyújt a tiszai naplemente a vízen, valamint a nagy kiterjedésű virágmezők, amelyek ritkaságszámba mennek.

Túránk egyedi, személyre szabott, családias hangulatú, mint a National Geographic-ban és nem futószalagszerű. Páratlan szögből, helyzetből csodálhatjuk meg az élővilágot. Túránkat emlékezetessé téve megkóstolunk olyan vízinövény-gyümölcsöket, amely régen a halászok kedvenc eledele volt.

  • Télen: Téli Szafari a lecsapolt mocsár világban.
  • Tavasszal: Fészkelőhelyeken túrázunk
  • Nyáron: Madártelepeken, virágmezőkön
  • Ősszel: Határtalan madárvilág, madárvonulás.

Természetesen túránk az időjárás függvénye, ezért telefonon előre jelezzük, tájékoztatjuk az időjárásról, esetleges időpontváltozásról. Rossz idő esetén (egész napos eső) a foglaló visszautalásra kerül. Nyáron rendszeresen indul, de mindenképpen 2-3 nappal, csoportoknak 2-3 héttel előtte, telefonon be kell jelentkezni a szabad hely miatt.

Ajánlott felszerelés: meleg ruha, esőkabát, víz mindenképpen, habár a kishajók álcahálóval és ponyvával felszereltek.

Pontos létszámot a túra előtt két nappal mindenképpen egyeztetni kell! A túra napján történő változtatás esetén az előre meghatározott létszámmal kell számolnunk, a túra előtti napon még van lehetőség a változtatásra.

A csoportos főszervezőnek egy ajándék Túlélő kártyát adunk!