Kezdőlap

Egyedülálló vízitúrák képzett kísérővel

Ha szereti a kalandot, jöjjön el túránkra!

MIRE IS SZÁMÍTHAT A TÚRA SORÁN, MIT IS FOG LÁTNI ILLETVE HALLANI?

  • A Jurassic Park hangját a Tisza-tavon
  • Nílus és az Amazonas mentéről származó vízi növényeket
  • Európa legnagyobb mesterséges tavát, mely 127 km2
  • Kontinensen legnagyobb Tündér rózsa mezőt, ami több 6 km hosszúságú
  • Az ember hogyan épített a vízre, tanulva madarak fészkelési szokásaiból
  • A tó létrejöttének titkai, a zsiliprendszer működése
  • Megkóstoljuk a Sulymot, mely a földön is egyedül álló vízi növény a maga nemében
  • Megtekintünk egy videó bejátszást a Tiszavirágról, ami rengeteg külföldi turistát csábít hozzánk

T

<Milyen túrák közül lehet választani?>

Balázs Sándor (Tutajos)

Balázs Sándor (Tutajos)

Vezető

Mi nem csónakáztatunk, tengeren túli vendégeink lelkesen számolnak be túráinkról, hogy ott láttak ilyen kirándulásokat, csak ez sokkal profibb.

Füleki Gábor

Túravezető (ladikos)

Lelkes, profi és tapasztalt túravezető. Ha hódot szeretnél látni, akkor ő addig megy, míg nem talál egyet. Igazi mocsárjáró, és nem csak csónakkal.

Patai Sándor

(csónakos)

Lelkes, profi és tapasztalt túravezető. 15 éve járja a vizet, a természet szeretete a vérében van. Nem esik pánikba viharban sem.

Barangolás katonai kishajóval a Tisza-tó lenyűgöző, kalandos vízi ösvényein, az emberektől távol, egy rejtelmes vízi világban. Túráink egyszerű vízi kirándulásnak indulnak, majd a táj megváltozik és helyenként az Amazonasra, máshol az Evergladeszre és az Okavangóra hasonlít. Utunk folyamán keresztül haladunk ezeken az egzotikus részeken, egy vízben élő erdőn, mely a Braziliai Amazonasra hasonlít, rátalálunk a kitelepített és elárasztott falura, valamint Ámor akác labirintusra, de elénk tárul  a  Gyilkos-tó egy részlete is. Olyan helyeken is  járunk, ahova csak túravezetővel juthatunk be és az ösvényeket mi készítettük.

Páratlan élménnyel gazdagodhatnak a véget nem érő gyékény, sás és virág mező rengetegben, lápos, mocsaras részeken. Megismerjük az őshonos madarakat, az őshüllő madarak legközelebbi rokonait és az egész Európában védettséget élvező vízi növényeket. A 15-20 km-es csónaktúrán gazdag ismeretanyagot gyűjthetünk a Nemzeti park és Rezervátum növényeiről, tengeren túlról származó növényeiről és állatvilágról, a madárfajokról, vízi emlősökről, a hód és vidra élőhelyéről, vízi virágokról.

A tavon több mint 200 madárfaj található, vizes élőhelyekkel, kolóniákkal. Megismerhetjük a madarak élőhelyeit, vadászterületeit és táplálkozási szokásait. A túravezető mindenről mesél és tájékoztatja a túrán résztvevőket. A vízitúrák, ornitológiai túrák, fotószafarik, ökológiai túrák, osztály kirándulások nagy nemzetközi érdeklődést váltanak ki a Tisza-tó természeti értékei iránt. Voltak már vendégeink Malajziából, Kenyából, Szingapúrból, Floridából és még sok más országból, de legtöbben Magyarországról. Olyan vízi világot mutatunk be, mely a kontinensen is egyedülálló természeti  jelenségekkel ajándékozza meg az ide látogatókat. A szakvezető helyismeretéből adódóan, minden időszakban a lehető legtöbbet tudja megmutatni a természetből. Sok kaland és program várja vendégeinket.

<descr>